Missió

 

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà (MCCB)) som una institució sense ànim de lucre amb la missió de:

 

- Recollir, conservar, estudiar i exposar conjunts de béns culturals.

- No tenir finalitat de lucre.

- Estar obert al públic.

- Tenir caràcter permanent.

- Disposar de la infraestructura material i de personal per al compliment del servei social que, d’acord amb la Llei de Museus, ha de prestar aquesta institució.

- Educar a les persones per a la transformació social, amb un discurs inclusiu, accessible a tothom, i d’acord amb els valors democràtics.

 

Formem part de la Xarxa Territorial dels Museus del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre.

 

També formem part de la Xarxa de Museus d’Etnologia de Catalunya, un conjunt de museus que conservem col·leccions de gran rellevància per explicar i entendre el patrimoni etnogràfic català i amb una implicació en el territori on es trobem.

 

 

Ens pots trobar al cercador de museus Visitmuseum, que té per objectiu posar a l’abast del visitant turista la informació de les exposicions permanents dels museus i fer-la accessible des del seu propi dispositiu mòbil. És la resposta al dèficit en diversitat idiomàtica que tenen molts museus i que varen detectar les xarxes territorials de museus.

 

 

Des de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, es va crear un espai de participació conjunta entre tots els agents educatius del territori en el qual poder compartir les experiències educatives que es posin en pràctica relacionades amb el patrimoni cultural, la natura, la història, la literatura i l’art.

 

Per aquest motiu, ens pots trobar a PATRIMONI CULTURAL – EDUCACIÓ, un cercador que aixopluga un ampli ventall d'oferta educativa que els diversos equipaments patrimonials de Catalunya posen al teu abast per treballar amb els alumnes el patrimoni i la cultura. En aquest entorn podràs trobar les diferents possibilitats i recursos educatius que t’ofereixen equipaments com ara museus, jaciments arqueològics, monuments i altres serveis culturals.