La conca a través del temps

 

 

Visita dinamitzada

Cicle mitjà i superior de Primària, ESO i Batxillerat

1h i 30 min.

5’30€ per persona

Magisteri i professorat gratuït

EN QUÈ CONSISTEIX L’ACTIVITAT

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà ofereix l’opció de conèixer la Història de la Catalunya tenint en com a marc de referència la comarca de la Conca de Barberà.

Aquesta dualitat entre allò local i universal permet relacionar elements monumentals, naturals, arqueològics i etnològics des de l'entorn més immediat, per recuperar formes de vida.

Les explicacions van acompanyades de demostracions i dinàmiques amb materials de suport per anar teixint una interessant línia del temps de forma pràctica i experimental.

 

DINÀMICA1. LÍNIA DEL TEMPS

Situar en el temps els principals fets històrics i els canvis d’època amb l’ajuda de la línia del temps humana, fent preguntes a l’alumnat per partir dels seus coneixements previs i anar treballant les respostes.

DINÀMICA 2. FER FOC

Demostració dels diferents mètodes de fer foc, un element que va significar canvis en la vida humana.

DINÀMICA 3. MÒLTA DE BLAT

Aquesta dinàmica ens serveix per introduir les tasques econòmiques de les societats neolítiques: agricultura, ramaderia, transformació de les matèries primeres, etc. i una reflexió sobre la cultura de l’esforç.

DINÀMICA 4. ESCRIPTURA
IBÈRICA

L’alumnat compren els canvis produïts en la societat amb l’arribada dels colonitzadors i específicament sobre el tema de l’adopció de l’escriptura, una font de coneixement sobre formes de vides passades.

DINÀMICA 5. SCRIPTORIUM

Abans de la invenció de la impremta, els documents es copiaven a mà, especialment en els monestirs. L’escriptura medieval va ser el mètode d’extensió del coneixement i una eina més dels poders feudals: legitimar la propietat i el poder.

 

 

 

MCCB