AGENDA D'ACTIVITATS

Consulta l'agenda d'activitats del Museu Comarcal de la Conca de Barberà

dijous, 14/11/2019

 

 

 

 

 

 

 

 

CICLE GAUDÍ-SESSIÓ DE JUN: MY MEXICAN BRETZEL

 Divendres 18 de juny a les 19:30h al Museu Comarcal

 El primer llargmetratge de la cineasta catalana ha estat descrita com una de les pel·lícules més  fascinants de l'any.
 El llargmetratge debut de Núria Giménez Lorang es resisteix a les definicions. És ficció o realitat?  Per  a la seva directora es tracta d'un documental experimental o creatiu, i ella mateixa es mostra incapaç de posar-la en una categoria perquè "simplement és una pel·lícula".

Amb My Mexican Bretzel desdibuixant els límits entre la realitat i la ficció, l'espectador/a se submergeix en la història de la Vivian Barrett, una dona de l'alta burgesia suïssa de mitjans del segle passat que relata els seus pensaments i desitjos a través del seu diari íntim. Un diari que llegim sobreimprès en les filmacions casolanes realitzades pel seu marit, i al que Giménez Lorang incorpora una utilització del so exquisida, amplificant el significat de les imatges a través d'un silenci ple de sorolls suggerents.

 

 

 

 

 

 

 

CONFERÈNCIA:Destrucció i salvaguarda del patrimoni documental i bibliogràfic a la Conca de Barberà durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939)" a càrrec de Joan M. Quijada

Reserva de palces a a https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntament-de-montblanc 

 

MAS D'EN LLORT, ECOSISTEMES DE L'ART RUPESTRE- 5 DE JUNY 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EXPOSICIÓ ISMAEL BALANYÀ MOIX 

El Museu Comarcal dedica una exposició a l'artista montblanquí Ismael Balanyà Moix, coicidint amb el centenari del naixament del pintor. La mostra es pot visitar del 14 de maig al 27 de juny al Casal Josa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EXPSOSICIÓ MARTA BELLA ENCANTADA: UNA MIRADA OBERTA A L’INTERIOR

Una vegada més, l’art es converteix en un joc que canalitza els sentiments, les emocions i els somnis i, que obre la porta al desig, la creació i la passió. Una resposta creativa i amorosa a la realitat en què ens trobem immersos. Una vegada més, la prestigiosa artista de Barberà de la Conca, Marta Bella, es deixa anar en el dibuix tot navegant en un mar de sensacions i de vivències, fruit d’aquesta pandèmia excepcional que estem vivint. Els seus dibuixos, protagonitzats majoritàriament per dones, compensen la masculinitat de la pintura rupestre que es troba al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre de les Muntanyes de Prades (CIAR) tot establint un diàleg artístic que uneix, en una mateixa balma, imatges separades per milers d’anys d’història.

Marta Bella Poblet, nascuda a Barberà de la Conca, va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i, actualment, es dedica a la docència. La mostra es pot veure, des d’avui mateix, al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre (C/ de la Pedrera 2, Montblanc), en l’horari d’obertura del museu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JORDI CUIXART DES DE LLEDONERS

El Casal Josa acull l'exposició de ceràmiques de Jordi Cuixart. L'exposició es podrà visitar del 2 de març al 11 d'abril. 

Al voltant de l'exposició s'ha organitzat un acte juntament amb la gestora d'Òmnium Conca pel 7 de març en el que intervindrà Jordi Cuixart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INVISIBLES

Els museus de la xarxa han apostat en aquestes vacances de Nadal per una activitat lúdica i divertida que no defuig ni la reivindicació, ni la reflexió. En plena pandèmia els museus s’han conjurat per assegurar una campanya de Nadal dirigida especialment al públic local i familiar, que en la situació actual veu difícil els desplaçaments llunyans, tot reivindicant la necessitat de la cultura en els temps actuals i la importància del servei que presten els museus a les seves comunitats locals.  

 

A través del joc els museus conviden als participants a trobar aquelles peces que habitualment són invisibles en els museus perquè es tracten de grups que encara avui no tenen presència ni en el passat, ni en el present dins la nostra societat. De les dones als artistes anònims passant pels col·lectius minoritaris, els participants en el joc  hauran de fer visibles les “invisibles”.

 

I com es juga? Els participants poden jugar a través d’Instagram o recollint l’àlbum de cromos que els museus facilitaran a l’entrada. Tots els participants rebran un premi si identifiquen un mínim de tres peces invisibles de diferents museus (publicant-les a Instagram a dirigides a @xmctte amb els hashtags #invisibles i #nom_del_museu_on_heu_fet_la_foto; o bé dipositant l’àlbum amb els cromos corresponents a les bústies habilitades a cada museu).

 

Entre els participants en el joc a Instagram es sortejarà una subscripció al digital Núvol, i entre els que facin l’àlbum de cromos un lot de productes de tots els museus. A més, pel sol fet de participar, rebran un carnet amb entrada gratuïta a tots els museus de la Xarxa pel 2021. 

 

Als museus de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, fem visibles els invisibles aquest Nadal.

Més informació a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/museusdetarragona 

 

AGENDA FESTES DE NADAL 2020

Tió, les fulles de la tardor i l’aigua són els protagonistes de les diferents activitats familiars que, durant les vacances escolars de Nadal, es duran a terme als diferents espais del Museu Comarcal de la Conca de Barberà. Cada diumenge, al casal dels Josa (C/ Josa 6), els participants hauran de fer mans i mànigues per a trobar el Tió desaparegut, preparar-li un lloc confortable i alimentar-lo a veure si vol cagar i, és que ja se sap: per Nadal, cada ovella al seu corral!. Els dilluns, serà el moment de traslladar la màgia de la natura a les felicitacions de Nadal, mitjançant el Taller d’estampació botànica que es farà al Centre d’Interpretació de l’Art Rupestre (C/ Pedrera 2). Finalment, els dimarts, serà el moment d’obrir les comportes dels Molins de la Vila (Carretera de Prenafeta S/N) i experimentar com la força de l’aigua és capaç de posar en moviment les antigues turbines i descobrir el procés de la mòlta del cereal. Paral·lelament, al vestíbul de la seu central del Museu Comarcal (C/ Josa 6) es pot visitar, gratuïtament i fins al dia 20 de desembre, la Mostra d’Art Jove de la Conca de Barberà, on s’exposa l’obra de la il·lustradora Laia Roca Trullols.

Per poder participar en les diferents activitats familiars, cal inscriure’s prèviament a través de la plataforma Codetickets de l’Ajuntament de Montblanc: (https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntament-de-montblanc). Totes les activitats estan supeditades a les disposicions i els protocols que estableixin la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Sanitat. En tot moment caldrà dur mascareta i els participants hauran d’higienitzar-se les mans amb gel hidroalcohòlic.

 

 

 

 

 

 

MOSTRA D'ART JOVE DE LA CONCA

 

 

 

ANTIC

En compliment de  les noves mesures  contra la Covid-19, el Museu Comarcal de la Conca de Barberà suspèn totes els activitats presencials programades, excepte les exposicions temporals i les visites de públic general. 

El museu obrirà l'àmbit d'exposicions temporals a partir del 9 de novembre i l'exposició permanent de la planta baixa a partir del 10 de novembre.  L'horari provisional de visita al Casal Josa serà de 10 a 13:30h de dilluns a divendres.

 

 

EXPOSICIÓ JOAN MARTÍ ALANIS. EL MESTRATGE DEL BISBE

Del 9 de novembre al 23 de novembre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JORNADA DE PORTES OBERTES. MOLINS DE LA VILA

28 de Novembre

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACTIVITATS ASOCIACIONS