II CICLE D' HIVERN

Del 8 de gener al 5 de febrer. El Museu Comarcal de la Conca de Barbera acollirà de nou el cicle d'hivern impulsat per l'associació Museu Arxiu de Montblanc i Comarca.

dilluns, 02/01/2023

El cicle consisteix en 5 conferències de temàtiques diverses que tindran lloc cada diumenge, del 8 de gener al 5 de febre a les 12 del migdia. A banda de les conferències hi ha també programada una visita guiada al Castell de Barberà de la Conca

El cicle començarà el diumenge  8 de gener amb una conferència titulada "Els Templers a la Conca i el seu patrimoni", impartida per Joan Fuguet i Carme Plaza, especialistes en l'Ordre del Temple i de l'Hospital. Es complementarà amb una "Visita guiada al Castell de Barberà", comentada pels mateixos autors, el dissabte següent 14 de gener a les 11 hores.

El Diumenge 15 de gener tindrà lloc la presentació del llibre "Visita a la senyora Soler", la novel·la inèdita de Manuel de Pedrolo. Novel·la versa sobre els desitjos sexuals reprimits, fou escrita l'any 1959 i prohibida per la censura franquista tant aquell any com al 1971. Posteriorment, es cregué perduda fins a la seva publicació el 2022. Anirà a càrrec d'Anna Maria Villalonga, editora de la novel·la i de Josep M Vallès, activista cultural.

El diumenge 22 de gener, Salvador Palau "El Galo", expert molinòleg de Santa Coloma de Queralt, dissertarà sobre "Els Molins fariners de Catalunya", amb especial referència als de les nostres contrades.

 

La quarta conferència té per títol "Catalanisme i Montblanquinisme al segle XXI". Josep Gomis, president del MCCB presentarà a Josep Andreu, alcalde de Montblanc i autor de la conferència. Serà el diumenge 29 de gener.

El cicle es clourà el diumenge 5 de febrer amb la conferència "El Gabriel Ferrater de Reus", ara que es commemoren els cent anys del seu naixement. La impartirà Ramon Gomis, metge i escriptor qui serà presentat per Mariona Andreu, psicòloga. L'Associació Literària Escarritx recitarà poemes d'en Gabriel Ferrater.

 

Consulta el programa