EXPOSICIÓ CARNAVAL MONTBLANC

Exposició del Carnaval de Montblanc des del 1978 fins al 2019.

dilluns, 03/02/2020

El Museu Comarcal de la Conca de Barberà presenta una exposició dedicada a la festa del Carnaval de Montblanc, des de la seva recuperació a inicis de la democràcia fins a dia d’avui.

Distribuïdes arreu del Casal dels Josa, seu del Museu, els visitants podran redescobrir les disfresses de les diferents comparses, cedides per a l’ocasió, col·locades de tal manera que dialoguen amb les peces de la col·lecció permanent del museu. El Seguici Popular, éssers de corda, els personatges del Rei Lleó, Dames de metall, follets del bosc, àngels, Egipte, homes i dones de paper, gelats, la família Disney i l’enterrament de la Sardina, són alguns dels temes que es poden veure, reunits de forma extraordinària.

Complementen la mostra els diferents cartells, esqueles i fotografies de les diferents edicions del carnaval montblanquí.

Tots els materials han estat cedits de forma desinteressada pels membres de les diferents comparses que han participat en els actes de carnaval des de finals dels anys setanta. També han col·laborat en el muntatge diferents establiments de la vila, així com l’Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà i l’Ajuntament de Montblanc.

L’exposició s’inaugurarà el proper dissabte dia 8 de febrer i es podrà visitar, al C/ Josa 6, fins al diumenge dia 1 de març. Durant aquest període, l’accés al museu és lliure per a totes les persones empadronades a Montblanc i la Conca de Barberà.

També per primera vegada, el dimarts dia 25 de febrer, se celebrarà la vetlla del Rei Carnestoltes al vestíbul de la seu central del Museu Comarcal. Des d’on, al vespre, sortirà la comitiva fúnebre per a procedir a la lectura del seu testament.