Presentació llibre Joan Cartanyà

Patrimoni paleontològic

dimecres, 12/02/2020

Aquest dissabte dia 15 de febrer a les 19.00 hores es presentarà ‘Alcover, Mont-ral, el Pinetell 238 milions d'anys enrere. Un patrimoni paleontològic excepcional’, el darrer llibre de Joan Cartanyà, investigador adscrit a l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont i al Centre d'Història Natural de la Conca.

L’acte tindrà lloc a la sala d’actes del Museu Comarcal de la Conca de Barberà. L’obra correspon al volum quatre de la col·lecció ‘Monografies del Centre d'Història Natural de la Conca de Barberà’.

El llibre vol posar al dia i divulgar aquest ric patrimoni paleontològic que es troba a cavall de tres municipis de dues comarques del sector est de les muntanyes de Prades, es tracta d'Alcover i Mont-ral a l'Alt Camp i el Pinetell (Rojals, Montblanc) a la Conca de Barberà.

Els jaciments van ser descoberts a principis dels anys seixanta del segle passat en les pedreres que van començar a explotar per a la construcció. Es tractava de calcàries taulejades molt planes i que es va passar a anomenar ‘pedra d'Alcover’.

L'acte de presentació del llibre estarà conduït per Josep Gomis, president del Museu Arxiu; Àngel Galobart, cap de l'àrea del Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont; i comptarà amb l'autor del llibre, Joan Cartanyà